Ingrediënten (2 personen)
- 4 ronde courgette
- 2 rode uien
- 2 teentjes look
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 200 g Cottage Cheese (= Hüttenkäse)
- 50 g parmezaanse kaas
- Een handje (geroosterde) pijnboompitjes
- Olijfolie
- Peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden
- Verse kruiden. Ikzelf gebruikte voor dit receptje tijm, rozemarijn, olijfkruid, salie en oregano
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de hoedjes van de courgettes en hol ze uit met een lepeltje.
- Bak de uitgeholde courgette gedurende 15 min in een voorverwarmde oven (je hebt nog geen vetstof nog).
- Bak ondertussen in een pan de gesnipperde ui en look aan met een grote eetlepel olijfolie op een zacht vuurtje.
- Voeg na +/- 5 min de stukjes courgette, zongedroogde tomaatjes en Cottage Cheese toe.
- Laat het geheel een paar minuutjes stoven en breng op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden en de verse kruiden.
- Haal de courgette uit de oven en zet de oven op 160°C.
Weetje: olijfolie verhit je beter nooit hoger dan 160°C, anders zullen de vetten transformeren tot transvetten. - Vul ze op met het Cottage Cheese mengsel. Werk af met geraspte parmezaanse kaas en pijnboompitten.
- Bak gedurende 15 min op 160°C.