Ingrediënten (3-4 personen)
- 4 zoete aardappels
- 450 g spinazie
- 500 g rode biet
- 200 g feta
- 3 kleine uien
- 2 teentjes look
- Olijfolie
- Peper en zout
- Optioneel: een handje geroosterde hazelnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de zoete aardappels goed (met pel) en wrijf ze vervolgens in met olijfolie. Plaatst op een met bakpapier bekleedde bakplaat gedurende 40-45 min.
- Snipper ondertussen de ui en de look en snij de gekookte rode bietjes in fijne blokjes.
- Bak vervolgens de look en ui aan met een eetlepel olijfolie in een ruime pan op een zacht vuurtje.
- Voeg na +/- 5 min de rode biet toe.
- Daarna voeg je stap voor de stap de spinazie toe en bak aan tot deze volledig is weggeslonken.
- Verbrokkel tot slot de feta over het mengels en roer onder het geheel.
- Breng het geheel op smaak met peper, zout en werk indien gewenst af met geroosterde hazelnoten.
- Haal de zoete aardappels uit de oven, maak een inkeping en hol ze een klein beetje uit. Vul de aardappels op met het mengsel (tip: je kan een klein beetje feta en hazelnoten aan de kant houden om nadien af te werken).
- Wanneer je de aardappels serveert kan je, je bord aanvullen met de rest van het spinazie-rodebietmengsel.